Planer för bloggen framöver: Jättemycket trans.

jupiter2

Jag tänkte skriva mer trans/enby-relaterade texter framöver. För det är det mina tankar kretsat mycket kring det senaste. Under 2017 har jag fått mycket lättare att tala om sådant som rör min identitet och mina erfarenheter som transperson. Förra månaden skrev jag om att det nu är ett år sedan jag började med hormoner. Det har också skett flera andra positiva förändringar. Kanske kommer jag att berätta en del om det framöver. Jag har redan pratat mycket om det på andra ställen men bloggen känns ändå mer utelämnande på något sätt. Så jag är lite mer försiktig här med vad jag säger.

Jag tror ändå att det finns en poäng med att tala mer om de här sakerna. Om inte annat så kan det vara till stor hjälp för andra transpersoner som behöver berättelser som de kan relatera till. Det tog alltför lång tid för mig att komma på att jag var trans, när jag trodde att jag var helt ensam om mina erfarenheter. Så när jag för första gången försökte ta reda på mer om vad trans innebar, så kände jag inte riktigt igen mig själv i det jag hittade.

Så därför tänkte jag att jag ska försöka skriva mer trans-relaterade texter här framöver. Fast hur det sen blir med det beror på mina exekutiva funktioner. Förhoppningsvis klarar jag av att skriva något intressant snart. Och i framtiden när jag äntligen fått lov att byta juridiskt kön så kanske jag vågar skriva om mina erfarenheter av transvården också. Nu är jag lite paranoid över att fel person eventuellt skulle hitta bloggen och att det då kommer att uppstå krångel i den väldigt godtyckliga och orimliga juridiska processen.

Relaterad läsning:

Skolan lärde mig inte att jag kunde vara trans

Jag kom på att jag var icke-binär och önskade att jag var trans och tittade mycket på anime

”Är det en flicka eller kille du är?”

Detta inlägg publicerades i trans och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera (kommentarer granskas)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s