Bloggtips: Autistiska manifestet

Jag har haft fullt upp med mitt uppsatsskrivande senaste dagarna och orkar inte blogga något nu. I stället vill jag ge er rådet att titta in på den nya bloggen Autistiska manifestet, tidigare Propinqua. Läs gärna detta mycket viktiga inlägg om lågaffektivt bemötande, eller ”att inte vara ett as mot autister” som det också heter. Autistiska manifestet-bloggen har inte så många texter än, men det är bra texter. Och dessutom är det ett väldigt bra namn. Så läs och följ autistiska manifestet, för ert eget bästa!

Episode_31_image_02blogg
Annonser

Om Anarkoautism

Jag är autist, transperson, anarkist, funkisfeminist (egentligen transfunkisfeminist men det är så långt att säga) och tycker att alla ska leva i fred och harmoni och vara snälla mot varandra men så länge vi inte lever i den världen måste vi kämpa mot förtryck och orättvisor.
Det här inlägget postades i Autism och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bloggtips: Autistiska manifestet

  1. Konst & Politik skriver:

    Jag undrar om Du känner till författaren Vilhelm Ekensteen som grundade Anti-handikapp i Lund 1969 och fortfarande är aktiv. Han var en av de första, tror jag, att se funktionshinder som en konsekvens av samhällets otillräcklighet och diskriminering snarare som ett individuellt problem, en föregångare till ableismen kanhända. Anti-handikapp var en radikal socialistisk rörelse som arbetade utomparlamentariskt med kreativa aktioner.

    Liked by 1 person

Kommentera (kommentarer granskas)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s