Om vaccin orsakade autism

Det finns en myt om att vaccin orsakar autism. Jag läste just  det här inlägget som ger en tänkbar förklaring till vad myten kommer ifrån. Sjukhus är påfrestande och skrämmande platser, att ha främmande människor som av okänd anledning håller fast och sticker nålar i armen på en är en otrevlig upplevelse för vem som helst. Men det är inte konstigt att autistiska barn reagerar ovanligt hårt. Och detta får en del föräldrar, som ju vanligtvis inte har någon som helst förståelse för vad autism innebär, att dra slutsatsen att barnet verkligen ”fick autism” på grund av vaccin.

Att autism skulle bero på vaccin är såklart skitsnack. Men sådana myter leder till att barn råkar ut för allvarliga sjukdomar för att föräldrarna inte vaccinerar dem. Och detta finner jag så sjukt obehagligt. Inte främst att barn blir sjuka i onödan, även om det är illa nog. Men att föräldrar inte låter vaccinera sina barn är inte bara för att de tror att detta kan orsaka till autism. Föräldrar som tror att vaccin kan orsaka autism låter bli att vaccinera sina barn eftersom de är rädda för autism. De anser att autism vore en katastrof. De låter hellre sina barn drabbas av livsfarliga sjukdomar än tar risken att få ett autistiskt barn. Det är så rädda de är för autism. Därför är autism en effektiv skrämselpropaganda. Det används inte bara i propaganda mot vaccin, det används för allt möjligt. Ät inte gluten, mata barnet med bajs, mata det med livsfarligt blekmedel, lås in det på tortyranstalt, ju vidrigare ”medicin” desto bättre, kom ihåg att autism är det värsta ödet som kan drabba någon.

Och det är detta som gör mig så ledsen. Autism används alltid som skrämselpropaganda. För ett tag sedan såg jag att vissa vaccinförespråkare kontrade antivaccinpropagandan genom att häva att vaccin tvärtom skulle motverka autism. Alla sidor är överens om att autism är ett hot, och att det är fullt förståeligt att föräldrar vill göra allt för att undvika att få ett barn med autism. Vaccin orsakar inte autism, så det är självklart viktigt att slå hål på den myten (även om den vid det här laget har fler hål än en schweizerost). Men en kan ju tillbakavisa myten att vaccin orsakar autism utan att samtidigt instämma i att autism är något farligt. Det finns ingen anledning att se autism som något att skrämmas med.

Vaccin orsakar inte autism, men det finns andra skäl att vaccinera sig. Och om ni känner er osäkra och tänker att kanske, kanske en ändå blir autistisk av vaccin, ja för all del, det skadar ju inte att testa.

zszs6p3Vaccinera er och hoppas på det bästa!

Vaccinera dig då! Vaccinera dig mot varenda sjukdom du kommer på. Samla ihop ett gäng och ordna ett vaccinmaraton. Vaccinera er tills ni har fler hål i huden än myten om sambandet mellan autism och vaccin. Kanske hittar du till slut det utlovade mirakelmedlet som ska bota ditt eländiga tillstånd. Sluta aldrig hoppas! Och om inte annat kommer du ju vara skyddade mot alla möjliga exotiska sjukdomar.

Annonser

Om Anarkoautism

Jag är autist, transperson, anarkist, funkisfeminist (egentligen transfunkisfeminist men det är så långt att säga) och tycker att alla ska leva i fred och harmoni och vara snälla mot varandra men så länge vi inte lever i den världen måste vi kämpa mot förtryck och orättvisor.
Det här inlägget postades i Autism och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om vaccin orsakade autism

  1. Ping: 19 saker de inte berättar om autism (del 2/2) | anarkoautism

Kommentera (kommentarer granskas)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s